diumenge, 13 de març de 2011

El lleó d'en Bernat

Quina peça aquest lleó, entremeliat com ell sol, estavem caminant, saltant i brincant, quan darrera un arbre hem vist fugir, un bitxitu ràpid i divertit, semblava que reia, que l'interesant es feia. I tot seguit darrera un matoll, veiem moure's una cueta de color groc, ens hem engrescat i l'hem anat a buscar. A "cuit i amagar" el lleó ens ha fet jugar, quan ens ha vist el petitó, ens ha fet un fart de petons.
I es que és ben juganer, per això li portem a en Bernat, tot guapot i ben plantat, un lleó molt ben pentinat, que de ben segur el farà riure i jugar. 
L'endinsarà en històries ben llunyanes, li explicarà mil i una passejades, i en Bernat tot escoltant amb atenció, agafarà ben ràpida la son, entre coixins de cotó, i històries per dormir. No feu gaire soroll, quan us acosteu al seu llit.  Benvingut Bernat.

Vaya uno este león, travieso y soñador, íbamos caminando, saltando y brincando, quando tras un árbol le hemos visto huir, un bichito rápido y chiquitín, parecía que reía, que le interesante se hacía. Y enseguida tras un matorral, una cola amarilla hemos visto asomar, nos ha hecho reir y tras ella hemos ido a  buscar, al león más guapetón que al escondite nos ha hecho jugar.
Si es que es un juguetón, y aquí está para Bernat, todo guapetón y bien feliz, un león muy chiquitín.
Seguro que le cuenta mil historias, algún que otro paseo, y entre unas y otras, esperamos coja pronto el sueño. Entre cojines de algodón, y historias para dormir está el pequeño Bernat, shhhhhhh shhhhhhh.

dissabte, 12 de març de 2011

La papallona de la Mar


A la finestra de Mai Manetes ha arribat aquesta nit, una bufona papallona que a cau d'orella ens ha dit, que es  quedava amb nosaltres a dormir.
Que buscava un raconet on descansar les ales, on no passar gaire fred i agafar forces, per a l'endemà sortir.
L'hem acollit i al nostre costat una història li hem explicat, qui som i que fem i a quins nens acompanyem, i tota contenta s'ha fet ilusions, doncs fins ara tota soleta cantava cançons, volava i volava i sola passava , les hores mes maques, i les nits més glaçades.
I ens demana feliç, que vol ser part del pojecte,  que soleta no vol mai més dormir, que busca la Mar que l'acompanyi fins el llit, que li canti les cançons que mai havia sentit .
Cançons de bressol sentirà cada nit, tancarà les aletes i somiarà tot seguit. M'imagino els matins de dissabte al llit, saltant i brincant entre llençols de colors i volant entre núvols i núvols de coixí.

A la ventana de Mai Manetes, ha llegado una mariposa, que al oido nos susurra que se queda a dormir, que perezosa! Que busca un rincón donde descansar las alas, donde no cojer frio para continuar mañana.
La acojemos a nuestro lado, y una bonita história le hemos contado, quien somos y que hacemos y a que niños acompañamos, y toda contenta se ha hecho ilusiones, pues hasta hoy solita cantaba canciones, volava y volava y sola pasaba , las horas mas lindas, y las noches heladas.
Y nos pide feliz, que quiere ser parte nuestra,  que sola no quiere más dormir, que busca la Mar que la haga feliz, que le cante las canciones que yo de pequeña siempre oí.
Canciones de cuna escuchará al dormir, plegará las alitas y soñará junto a tí. Me imagino las mañanas, de risas adornadas, decorando muchas tardes  saltant i brincant entre llençols de colors i volant entre núvols i núvols de coixí.